Здобний пиріг з капустою на кефірі

Випічка

Здобний пиріг з капустою на кефірі
Кефір1 ст.Соняшникове масло рафіноване0,5 ст.
Сіль1 ч. л. Цукор-Пісок1 ст. л.
Борошно пшеничне3 ст.Дріжджі сухі швидкодіючі10 г
Лук ріпчастий1 шт.Соняшникове масло рафіноване30 мол
Капуста белокочанная400 гСіль по смакові
Перець чорний мелений по смаковіЯйце куряче1 шт.

Опис рецепта - Здобний пиріг з капустою на кефірі:

Цей пиріг належить до категорії закусочних, як будь-яка несолодка випічка. Він добре підходить уводити, увести до ладу різним супам, борщам і бульйонам замість хліба. А також до овочевих салатів, гарячих і холодних закусок з м'яса або риби. І що цікаво: із чаєм, кава, компотом або молоком теж дуже смачно. Загалом, універсальний пиріг на всі випадки життя. Тісто тут здобне, але не на молоці або воді, а на кефірі із соняшниковим маслом і без яєць. Зовсім приголомшливе. При замісі абсолютно не липне до стола й рукам. У готовому виді пишне й повітряне.


Крок 1:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

Для готування здобного пирога з капустою на кефірі потрібно побрати такі продукти: капусту белокочанную свіжу, лук ріпчастий, соняшникове масло, кефір, сіль, перець чорний мелений, цукор, борошно й сухі дріжджі.


Крок 2:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування
Кефір1 ст.

Замішуємо тісто. Для цього кефір кімнатної температури наливаємо в миску.


Крок 3:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування
Соняшникове масло рафіноване0,5 ст.

Додаємо до кефіру соняшникове масло кімнатної температури.


Крок 4:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування
Сіль1 ч. л.
Цукор-Пісок1 ст. л.

У суміш кефіру й соняшникового масла кладемо сіль і цукор. Перемішуємо.


Крок 5:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування
Борошно пшеничне3 ст.

Борошно просіваємо через сито з метою збагачення її киснем і видалення зайвих домішок. Знадобляться три склянки борошна. В одній тонкій склянці 130 грам борошна. Це близько 400 грам. Більше не потрібно.


Крок 6:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування
Дріжджі сухі швидкодіючі10 г

У просіяне борошно висипаємо сухі дріжджі. Перемішуємо дріжджі з борошном.


Крок 7:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

Дріжджі з борошном з'єднуємо в мисці із сумішшю кефіру, соняшникового масла, солі й цукру.


Крок 8:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

Замішуємо м'яке, еластичн, що абсолютно не липне до рук і навколишнім предметам, тісто. З ним працювати одне задоволення. Кладемо тісто в миску, накриваємо сухим рушником і ставимо в тепле місце для підйому.


Крок 9:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування
Лук ріпчастий1 шт.
Соняшникове масло рафіноване30 мол

Поки тісто підніметься, приготуємо начинку для пирога. Ріпчастий лук чистимо, моєму й дрібно нарізаємо. На гарячу сковороду наливаємо соняшникове масло й кладемо нарізаний лук.


Крок 10:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування
Капуста белокочанная400 г

Капусту тоненько шаткуємо. Додаємо до лука. Гасимо під кришкою на середньому вогні до готовності. У процесі можна підлити небагато води.


Крок 11:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування
Сіль по смакові
Перець чорний мелений по смакові

Коли капуста буде практично готова солимо й перчимо її по смакові. Начинка для пирога є.


Крок 12:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

Тісто збільшилося в обсязі. Приступаємо до завершальної стадії готування пирога.


Крок 13:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

Ділимо тісто на дві частини. Одну частину розгортаємо й кладемо у форму з пекарським папером.


Крок 14:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

На тісто викладаємо тушковану капусту.


Крок 15:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

Другу частину тіста розгортаємо й кладемо на начинку. Краю защипуємо.


Крок 16:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування
Яйце куряче1 шт.

Змазуємо пиріг жовтком яйця. Можна цей крок пропустити. Пиріг і без цього добре підрум'яниться. Даємо пирогу постояти при кімнатній температурі хвилин 20-25. За цей час тісто знову небагато підніметься. Ставимо в духовку, розігріту до 170-175 градусів С.


Крок 17:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

Випікаємо пиріг хвилин 40-50 до рум'яної скоринки. Дістаємо з духовки й накриваємо сухим рушником.


Крок 18:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

Коли пиріг охолоне, розріжемо його на порції й подаємо.


Крок 19:



Здобний пиріг з капустою на кефірі - готування

Здобний пиріг на кефірі з капустою готовий. Пухнатий, повітряний і дуже смачний. Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок