відварене Серце. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Серце володіє своєрідним, не дуже приємним запахом, але при належному приготуванні від нього не залишиться й сліду. В іншому ж суцільні плюси - смачне нежирне м'ясо, йде і на бутерброди і в салат.

Інгредієнти:


  • Серце (свиняче)
    2 шт

  • Лавровий лист
    3 шт.

  • Перець духмяний
    1 ч. ложка

  • Перець чорний горошком
    1 ч. ложка

  • Сіль
    1 ч. ложка

  • Вода

Приготування:


Крок 1
Свиняче серце володіє своєрідним, не дуже приємним запахом, але при належному приготуванні від нього не залишиться й сліду. Отже, першим ділом серце споліскуємо, а потім розрізаємо вздовж на дві частини, вирізаємо великі судини, по можливості знімаємо плівку. Потім добре промиваємо під проточною водою, як можна ретельніше вимиваємо всі кров'яні згустки (якщо є час в запасі, то серце можна попередньо вимочити у воді кілька годин).
Сердце отварное
Крок 2
Ставимо на вогонь каструлю з водою, даємо воді закипіти і опускаємо в неї шматки серця. Після того, як серце закипить, зменшуємо вогонь і варимо серце хвилин десять. Під час варіння буде багато піни, але на даному етапі знімати її не обов'язково.
Сердце отварное
Крок 3
Через зазначений час зливаємо бульйон, поки серце викладаємо на тарілку. Бульйон буде досить брудним, тому після того, як злили бульйон, треба обов'язково промити каструлю, в якій варили серце, від залишків прилиплої на стінки піни. Саме серце теж можна сполоснути чистою водою.
Сердце отварное
Готово!
Після цього ставимо на вогонь каструлю зі свіжою порцією чистої води і даємо їй закипіти, потім опускаємо в воду серце і продовжуємо його варити (для прискорення процесу, поки серце вариться перший раз, ставимо кип'ятитися чайник і другий раз заливаємо серце окропом з чайника). Після того, як закипить вода з шматками серця, додаємо в каструльку сіль, лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець (за бажанням, ще можна кинути в каструлю невелику цибулину без лушпиння і невелику очищену моркву). Варимо серце не менше півтора годин (при цьому не забуваємо періодично знімати з води з'являється піну), можна і два години. Після того, як серце буде готове, даємо йому охолонути. Остуджуємо серце, не виймаючи його з бульйону, так як без нього (на повітрі) воно може швидко покритися темною скоринкою. Остигле серце нарізаємо тонкими шматочками - в такому вигляді воно дуже добре підходить для бутербродів. Також з вареного серця можна приготувати різні салати, холодець або просто подати в якості закуски. Зберігати серце треба обов'язково в ємності під щільною кришкою, щоб не заветріться.
Сердце отварное

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок