Турт із картоплею й грибами

Другі страви

Турт із картоплею й грибами
Вершкове масло170 гБорошно пшеничне300 г
Сіль1 ч. л.Яєчний жовток4 шт.
Вода5 ст. л.Картопля500 г
Печериці200 гСіль по смакові
Перець чорний мелений по смаковіСир твердий150 г
Вершки 20-22%100 мол

Опис рецепта - Турт із картоплею й грибами:

Турт - це французький закритий пиріг. Його готовлять із піскового або листкового тіста. Начинка може бути різної, її можна варіювати по своєму смакові, я ж у свій пиріг додала гриби, замість копченої грудинки, як споконвічно передбачалося в рецепті. Пиріг виходить смачний і ситний. Він може цілком замінити обід або вечеря, а також він гарний для перекусу. Коли турт остигає начинка стає щільною й добре тримає форму.


Крок 1:



Турт із картоплею й грибами - готування

Для початку приготуйте піскове тісто. Для цього поберіть борошно, вершкове масло з холодильника, сіль, яєчний жовток, холодну воду.


Крок 2:



Турт із картоплею й грибами - готування
Вершкове масло150 г

Вершкове масло дістаньте з холодильника й порежьте на шматочки.


Крок 3:



Турт із картоплею й грибами - готування
Борошно пшеничне300 г
Сіль1 ч. л.

У глибокій мисці змішайте просіяне борошно із сіллю.


Крок 4:



Турт із картоплею й грибами - готування

Додайте нарізане на шматочки вершкове масло.


Крок 5:



Турт із картоплею й грибами - готування

И руками все перетріть у крихту.


Крок 6:



Турт із картоплею й грибами - готування
Яєчний жовток1 шт.
Вода5 ст. л.

Потім у крихту додайте 1 жовток і небагато води, орієнтуйтеся по тіста, якщо що, додайте води ледве більше. І швидко замісите тісто.


Крок 7:



Турт із картоплею й грибами - готування

Тісто повинне вийде гладким, однорідним. Скачайте його в кулю.


Крок 8:



Турт із картоплею й грибами - готування

Загорніть тісто в харчову плівку або пакет і заберіть у холодильник на хвилин 30. За цей час можна приготувати начинку для турта.


Крок 9:



Турт із картоплею й грибами - готування

Для начинки поберіть жирні вершки, твердий сир, картопля, гриби печериці, сіль, перець, яєчні жовтки, вершкове масло ( невеликий шматочок для жаркі)


Крок 10:



Турт із картоплею й грибами - готування
Картопля500 г

Картоплю помийте й відварите в мундирі.


Крок 11:



Турт із картоплею й грибами - готування
Вершкове масло20 г

У сковороді розігрійте вершкове масло.


Крок 12:



Турт із картоплею й грибами - готування
Печериці200 г

Гриби почистите й порежьте пластинками.


Крок 13:



Турт із картоплею й грибами - готування
Сіль по смакові
Перець чорний мелений по смакові

Обсмажте їх на вершковому маслі. Додайте небагато солі й перцю.


Крок 14:



Турт із картоплею й грибами - готування

Зварена картоплю очистите від шкірки й порежьте тонкими скибочками.


Крок 15:



Турт із картоплею й грибами - готування

У мисці змішайте картоплю, гриби.


Крок 16:



Турт із картоплею й грибами - готування
Сир твердий150 г

Потріть на тертці сир, додайте в миску з картоплею й грибами.


Крок 17:



Турт із картоплею й грибами - готування
Яєчний жовток2 шт.

Ще покладете в начинку 2 жовтка.


Крок 18:



Турт із картоплею й грибами - готування
Вершки 20-22%100 мол
Сіль по смакові
Перець чорний мелений по смакові

Залийте жирними вершками, посолите, поперчите й можете приправити ще якою-небудь своєю улюбленою приправою. Перемішайте. Начинка готова.


Крок 19:



Турт із картоплею й грибами - готування

Повернемося до тіста. Дістаньте тісто з холодильника й поділите його на дві рівні частини.


Крок 20:



Турт із картоплею й грибами - готування

Кожну частину тіста розкотіть у діаметрі ледве більше форми, у якій будете випікати.


Крок 21:



Турт із картоплею й грибами - готування

Викладете одну чать тіста у форму так, щоб краю ледве звисали за бортики форми. На тісто викладете начинку, ледве розрівняйте її.


Крок 22:



Турт із картоплею й грибами - готування
Яєчний жовток1 шт.

Зверху накрийте другою частиною тіста, краю добре защипніть, у центрі зробіть невеликий отвір, і акуратно розгладжуючи турт від країв до центру випустите повітря, змажте турт жовтком і відправте в розігріту до 200 С духовку на 30 хвилин.


Крок 23:



Турт із картоплею й грибами - готування

Через 30 хвилин турт повинен підрум'яниться, дістаньте його з духовки, дайте охолонути й подавайте на стіл. Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок