Смажені пиріжки з картоплею й грибами

Другі страви

Смажені пиріжки з картоплею й грибами
Дріжджі сухі активні10 гМолоко коров'яче250 мол
Цукор-Пісок1 ст. л.Яйце куряче1 шт.
Сіль морська1 ч. л.Соняшникове масло рафіноване4 ст. л.
Борошно пшеничне3 ст.Печериці200 г
Лук ріпчастий1 шт.Перець чорний мелений по смакові
Соняшникове масло рафіноване100 мол

Опис рецепта - Смажені пиріжки з картоплею й грибами:

Домашні смажені пиріжки - це класика кулінарії. З картоплею, горохом, яйцями й зеленим луком, із грибами, отварным м'ясом; до бульйону, супу, борщу, чаю або кава. Блюдо просте універсальне, доступне, простої в готуванні й дуже смачне. Сьогодні в мене рецепт пиріжків на дріжджах. Тісто саме невигадливе, але саме смачне. Підходить без проблем і виходять відмінні пиріжки. Начинка може бути й солодка: сир, повидло, яблука, зливи, груші, абрикоси, вишні. У будь-якому варіанті відмінний результат забезпечений. Приготуйте такі пиріжки й порадуйте ваших близьких.


Крок 1:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Для готування таких пиріжків потрібно побрати для тіста: сухі дріжджі, сіль, цукор, молоко, яйце, соняшникове масло, борошно. А для начинки картопля, печериці, лук ріпчастий, сіль, перець чорний мелений і соняшникове масло для жаркі.


Крок 2:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування
Дріжджі сухі активні10 г
Молоко коров'яче250 мол
Цукор-Пісок1 ст. л.

У тепле молоко кладемо сухі дріжджі й цукор.


Крок 3:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Через 10 хвилин дріжджі в молоці спінюються, "оживають".


Крок 4:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування
Яйце куряче1 шт.

Додаємо в дріжджі з молоком і цукром яйце. Перемішуємо.


Крок 5:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування
Сіль морська1 ч. л.
Соняшникове масло рафіноване4 ст. л.

Потім наливаємо соняшникове масло й кладемо сіль.


Крок 6:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Добре перемішуємо молоко із дріжджами, цукром, сіллю, яйцем і соняшниковим маслом.


Крок 7:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування
Борошно пшеничне3 ст.

Борошно просіваємо для збагачення киснем і ліквідації непотрібних домішок. В одній моїй склянці 130 г борошна. Але борошно різне, тому дивитеся по тіста.


Крок 8:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

У молоко із дріжджами, цукром, сіллю, яйцем і соняшниковим маслом поступово додаємо борошно.


Крок 9:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Замішуємо м'яке, еластичне тісто. Дуже крутим тісто не повинне бути. Воно повинне вийде м'яким, як мочка вуха.


Крок 10:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Кладемо тісто в каструлю, закриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце.


Крок 11:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

У мене тісто піднялося через 30 хвилин. Усе залежить від свіжості дріжджів. В остаточному підсумку й смак пиріжків залежить від того, наскільки добре підійшло тісто. Тепер можна приступати безпосередньо до готування пиріжків.


Крок 12:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування
Печериці200 г

Поки тісто піднімається готовимо начинку. Печериці нарізаємо дрібно.


Крок 13:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Кладемо на сковороду з невеликою кількістю соняшникового масла.


Крок 14:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування
Лук ріпчастий1 шт.

Одну цибулину дрібно ріжемо.


Крок 15:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Потім нарізаний лук кладемо в сковороду до грибів.


Крок 16:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Гасимо печериці з луком до готовності.


Крок 17:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування
Перець чорний мелений по смакові

Картоплю чистимо, моєму, нарізаємо й варимо з нього пюре. У готове пюре кладемо гриби з луком. Солимо й перчимо по смакові.


Крок 18:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Картопля із грибами перемішуємо. Начинка для пиріжків готова.


Крок 19:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Шматок тіста розгортаємо й вирізуємо будь-яким вилученням кола.


Крок 20:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

На кожне коло кладемо начинку.


Крок 21:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

У такий спосіб формуємо пиріжки.


Крок 22:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування
Соняшникове масло рафіноване100 мол

На гарячу сковороду наливаємо соняшникове масло й викладаємо пиріжки.


Крок 23:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Обсмажуємо по обидва боки до готовності. Із зазначеного кількості інгредієнтів виходить 20-22 пиріжка.


Крок 24:



Смажені пиріжки з картоплею й грибами - готування

Рум'яні, пишні, м'які й дуже смачні пиріжки готові. Подаємо зі сметаною. А також до бульйону, супу, борщу. Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок